Verdens bedste banankage

22. maj 2012 at 12:28 Skriv en kommentar


Woop woop.. fik ENDELIG langt om længe bagt min banankage!
Jeg fandt 3 overmodne bananer… og man smider jo ikke mad ud! Så mens alle andre i Danmark smæskede sig i grill-mad og koldskål i går på årets første sommerdag!! 🙂 Lavede jeg banankage!

Opskrift som stammer fra Flour Bakery, og er den bedste banankage jeg nogensine har smagt… Kagen bliver SÅ saftig og lækker. Overmodne bananer  gør virkelig en forskel på smagens intensitet – så det kan jeg kun anbefale at du bruger.
Jeg kommer også 75 g. mørk chokolade i dejen – det er bare være lækkert 🙂

Ingredienser:
210 g. mel
1 tsk. natron
1 tsk. kanel
1/2 tsk. salt
230 g. sukker
2 æg
1 ½ dl. smagsneutral olie (solsikkeolie eller vindruekerneolie)
3 ½ modne mosede bananer
2 spsk. creme fraiche eller yoghurt (jeg brugte Ymer.. for det havde jeg i køleskabet)
2 tsk. vaniljesukker
75 g. hakkede valnødder
75 g. hakket mørk chokolade

En aflang rugbrøds- eller kageform ca. 22×12 cm

How to:

  1. Forvarm ovnen til 160 grader varmluft og smør formen med smør.
  2. Bland mel, natron, kanel og salt i en skål.
  3. Pisk sukker og æg med en elpisker i ca. 5 minutter til blanding er hvid, tyk og skummende.
  4. Hæld langsomt olien i æggeblandingen – processen skal tage ca. 1 minut.
  5. Tilføj mosede bananer, creme fraiche og vanilje  i æggeblandingen og fortsæt med at piske.
  6. Vend melblandingen i bananblandingen og når alt er blandet sammen, vendes valnødder i dejen.
  7. Bag i 1 – 1 1/4 time, jeg bagte min i 1 time og et kvarter- og den blev perfekt.
  8. Lad kagen køle inden den skæres i skiver… Eller… Prøv at lade den køle bare lidt! Men den er også mums når den er godt lun 🙂
  9. Opbevar kagen i højst 3 dage.
Reklamer

Entry filed under: Kager, Mad og opskrifter. Tags: , , , , , .

Hurtige weekend boller Mere Thai – Panang med oksekød og grønne bønner

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Blog Stats

  • 447,016 hits

Indtast din e-mail, og følg denne blog- modtag samtidig e-mails når der er nyt på bloggen.

Slut dig til de 64, der følger denne blog


%d bloggers like this: