Chokoladekage på 5 min.

11. april 2012 at 10:58 90 kommentarer


Joo.. Den er god nok!
Ovearaskelsesmomentet var til at tage og føle på i går aftes, da jeg efter 3 min. tager min kop ud af micro-ovnen…  Det ER jo chokoladekage! WAUW! 

Chokoladekage på 5 minutter
Lækker chokoladekage til 1 person (eller 2 der ikke er så grådige) på 5 minutter.

I et stort krus der kan tåle mikrobølgeovn
blander du:

  • 4 spsk mel
  • 4 spsk sukker
  • 2 spsk kakao
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 æg
  • 3 spsk olie
  • 3 spsk mælk

Bland de tørre ingredienser sammen med en gaffel.
Tilsæt ægget og rør yderligere. Tilsæt olien og mælken og rør til en ensartet masse.

Sæt kruset i mikrobølgeovnen på højeste styrke (min går op til 800 W, og det er fint) i 3 minutter. Kagen hæver op over krusets kant. … (Sæt evt. kruset på en tallerken)

Ønsker du kagen lidt mere fugtig i midten, forkort da tiden lidt.

Lad kagen hvile i kruset et øjeblik, og vend den så ud på en tallerken.
Voila – verdens hurtigste og nemmeste chokoladekage!

Det er jo helt igennem fantastisk at man kan lave en kage på så kort tid.

Og så må man jo eksperimentere… Jeg tænker hakket nødder… chokoladeknapper… uha da da… MUMS!

Reklamer

Entry filed under: Kager, Mad og opskrifter. Tags: , , , , , , , , , .

Så er der THAI – Rød karry kokos kylling “Penang Gai” Kylling med lækker og let salat!

90 kommentarer Add your own

  • 1. Karina  |  11. april 2012 kl. 15:30

    Mums, har godt nok hørt flere tale om denne 5 minutters chokoladekage, men har aldrig set selve opskriften – den skal helt sikkert prøves en dag

    Svar
    • 2. Karoline  |  26. marts 2014 kl. 13:52

      Mmmmm prøver den helt klart igen

      Svar
  • 3. naturligvisnina  |  12. april 2012 kl. 07:22

    Ser fuldstændig fantastisk ud. Den er helt klart på min “to do list” 🙂

    Svar
  • 4. Helle  |  12. april 2012 kl. 08:10

    Bagte den 3 minutter, men det var vist for meget for min mikroovn, for den blev lidt tør. Prøver at give den lidt mindre næste gang. Den smager rigtig godt. Tak for tip til hvordan man lynhurtigt kan indtage flere forbudte kalorier :o)
    Helle

    Svar
  • 5. Birgit Hansen  |  14. april 2012 kl. 18:07

    Har prøvet at bage den med chokoladeknapper i det kan godt anbefales

    Svar
    • 6. hwickmann  |  16. april 2012 kl. 05:14

      Hvor mange kom du i ? Sådan ca. 🙂

      Svar
  • 7. emilie sarah  |  17. april 2012 kl. 10:19

    Mh ser vildt lækkert ud!
    Kan man godt bruge flydende margarine eller flydende smør i stedet? Synes tit olie giver det en underlig smag..

    Svar
    • 8. hwickmann  |  18. april 2012 kl. 05:23

      Jeg brugte olie.. men tænker du godt kan bruge flydende Becel eller lign. 🙂

      Svar
  • 9. Mia  |  17. april 2012 kl. 13:24

    Jeg har lige lavet min med kakaopulver med mintsmag (en du blander op til normal varm kakao.)

    Det blev godt. Jeg lavede min i 2,5 min. Men tror jeg vil give min lidt mindre næste gang, så den bliver lidt mere blød i midten.

    Tusind tak for en nem, billig og HURTIG opskrift.

    Svar
  • 10. Katrine  |  17. april 2012 kl. 20:02

    Hvor er det dog bare smart og farligt 😀 Tænkte bare lige på det anden sidste billede, er det ubagt kagedej eller chokoladesauce?

    Svar
    • 11. hwickmann  |  18. april 2012 kl. 05:24

      Det er chokoladesovs 🙂

      Svar
      • 12. Katrine  |  19. april 2012 kl. 07:04

        Super, så er jeg ikke nervøs for at prøve 😀

  • 13. mariamiss6  |  18. april 2012 kl. 08:14

    nååårh den vokser meget den der hehe… Måske man skulle tage lidt af bagepulveret fra hehe….
    Jeg hr også postet sådan en opskrift på min WP, den er dog bare uden æg og uden mælk, men ellers er opskrifterne noooogenlunde ens. 🙂
    Og så smager det endda lige så godt, som en “rigtig” bagt kage 🙂

    Svar
  • 14. mariamiss6  |  18. april 2012 kl. 08:16

    Forresten, nu ved jeg jo ikke hvordan den der er i smagen, men den jeg bruger er meget brownie agtig, så den er lidt kraftig, både i smag og konsistens, og oprindeligt var opskriften uden bagepulver, meeeen det blev godt nok liiige bastant nok til mig, så jeg smider bare en knivspids i. Anyways, jeg plejer at røre en gang cremefraich op med lidt flormelis og vanillesukker, efter smag og behag, og så spiser jeg kagen sammen med det, nøøøj det smager godt (alternativ til chokoladesovs).

    Svar
    • 15. hwickmann  |  18. april 2012 kl. 12:16

      Det lyder bestemt ikke dårligt med det cremefraiche! Det skal jeg prøve 🙂

      Svar
      • 16. mariamiss6  |  20. april 2012 kl. 13:34

        Det er det sandelig heller ikke… Når jeg er færdig med kagen tømmer jeg altid skålen med creme, fordi jeg har selvfølgelig sørget for at lave liiige lidt for meget lol

    • 17. Anne Krarup  |  10. maj 2012 kl. 19:15

      Eiii elsker brownie. Vil du ikke dele Din opskrift med os andre :))

      Svar
  • 19. Pernille Krogh Nielsen  |  20. april 2012 kl. 14:27

    Ej, hvor er det smart!! Og næsten ikke opvask :d
    Det må altså lige prøves 😀

    Svar
    • 20. hwickmann  |  25. april 2012 kl. 05:20

      Man kan faktisk nøjes med at svine en gaffel til, og nogle måleskeer 🙂 Det er super! Hahaha

      Svar
  • 21. sacha  |  24. april 2012 kl. 13:21

    Føj den smager da bare lige lidt for godt. Farligt med en kage som er så nem og hurtig lige at lave 😉

    Svar
    • 22. hwickmann  |  25. april 2012 kl. 05:21

      Så prøv at komme hakket chokolade, eller chokoladeknapper i……. Det bliver den ikke ringere af! 🙂

      Svar
  • 23. Mikala  |  24. april 2012 kl. 19:38

    Tak (Gange 1000) Nu kan jeg endelig lave kage… Uden at det kommer til at tage 30 år!! 😀

    Svar
  • 24. NSP  |  24. april 2012 kl. 19:57

    Min krop kommer aldrig til at tilgive mig for at have fundet denne opskrift!

    Svar
  • 25. Sigrið  |  30. april 2012 kl. 22:37

    Konsistensen var lidt gummiagtig, men dog dejlig luftig, men den manglede helt klart smag. Vil anbefale chokoladestykker til.

    Svar
    • 26. hwickmann  |  2. maj 2012 kl. 12:43

      Hvis den bliver for gummiagtig, så prøv at give den midre tid og som du selv forslår chokoladestykker i midten af kruset… Det er sååå lækkert! 🙂

      Svar
  • 27. Tina Hjelm Haure  |  6. maj 2012 kl. 17:20

    Wauw, den er virkelig lækker og lige til! Den blev en anelse tør ved de 3 min, så næste gang vil jeg prøve lidt mindre tid og lidt ekstra chokolade kan jo heller ikke skade 😀

    Svar
  • 28. Natascha Friis Hansen  |  11. maj 2012 kl. 12:52

    Kan det gøres med andre kager, jeg tænker drømme kage evt? 😀

    Svar
    • 29. hwickmann  |  14. maj 2012 kl. 06:56

      Det ved jeg faktisk ikke…
      Men jeg tror sagtens man kan lave den med andet end chokolade 🙂

      Svar
  • 30. Fru.Rohde  |  28. maj 2012 kl. 18:08

    Ok Heidi…hvor stor er din kop lige??? 😀

    Vil bare sige – godt jeg havde en kom under 😉 Ej okay det var ikke katastrofalt, men det er en ret stor kop ik?

    Ellers er jeg overhovedet ikke glad for dit indlæg – Nu har jeg jo ikke undskyldningen “ej det tager også for lang tid længere” fyyyy skam dig 😉

    Svar
    • 31. hwickmann  |  29. maj 2012 kl. 05:13

      Den er sådan okay stor… hehe… 🙂
      Den er nok større end gennemsnittet..
      *griner…

      Svar
  • 32. Mikala  |  1. juni 2012 kl. 15:12

    Nu har jeg prøvet den og er faktisk blevet lidt skuffet? Kagen smager ikke af chokolade… Og den er gummi agtig? Måske gør jeg noget forkert…

    Svar
  • 33. hwickmann  |  4. juni 2012 kl. 05:17

    Måske du har givet den for meget i microovnen? .. Og kommet for lidt chokolade i ? Det skal være rigtig kakaopulver, ikke sådan noget man blander op med mælk.

    Svar
  • 34. mathias  |  26. juni 2012 kl. 18:20

    Du kan også skifte kakaoen ud med kanel og tilføje lidt reven æble.

    Svar
  • 35. EM  |  6. juli 2012 kl. 20:21

    Har prøvet at lave chokoladekagen og det gik super. Bagte den som en lille aften overraskelse til min kæreste. Lavede også den cremefraiche creme (som nævnes i kommentarene til)

    Begge dele smagte super 🙂

    Svar
  • 36. 38+4 (11. juli 2012) - Heidi Pedersens Site  |  11. juli 2012 kl. 13:54

    […] slappe af – så da dagens gøremål var overståede og en veninde postede et link med titlen “Chokoladekage på 5 minutter” på Facebook tænkte jeg – det skal da prøves! Resultatet ses […]

    Svar
  • 37. Kevin  |  4. august 2012 kl. 14:20

    er det okey jeg visser dette på min hjemeside? 😀

    Svar
    • 38. hwickmann  |  4. august 2012 kl. 20:58

      Ja, det er okay. Det er ikke mig der har opfundet opskriften, billederne er mine, men dem må du gerne bruge 🙂

      Svar
  • 39. Fatti  |  9. august 2012 kl. 21:01

    Lækkert! lavede den ene portion til både mig og min søster, de blev perfekte og flød ikke. giver dog den ikke 2,5/3 minutter næste gang, den blev for tør :/ ikke noget som en god gang chokoladesauce ovenpå ikke kunne redde 😛 Dejligt at den var så hurtig, da jeg ellers om dagen ikke har tid og at jeg faster (ramadan). Perfekt!

    Svar
  • 40. Lise-lotte Birch Nielsen  |  28. september 2012 kl. 14:19

    Kan man godt bare lade kagen køle ned i kruset ,og server den i kruset:)

    Svar
    • 41. hwickmann  |  14. december 2012 kl. 06:59

      Sagtens 🙂

      Svar
  • 42. Maria  |  12. oktober 2012 kl. 18:36

    Nu har jeg prøvet den med banan… Slet ikke tosset 🙂
    Jeg tilsatte 1 spsk mel og undlod olien…
    Dog blændede jeg æg, banan og mælk 🙂
    I microbølgeovnen fik kagen 5 min i en halv liters skål

    Tak for inspirationen

    Svar
  • 43. Chokoladekage på fem minutter | Michael Johansen  |  13. december 2012 kl. 17:43

    […] kan findes flere steder på nettet, men jeg har lånt den fra Vild med MAD! Billedet er også lånt derfra, indtil jeg får taget et brugbart af mit eget […]

    Svar
  • 44. Hanne Svarre  |  30. december 2012 kl. 16:07

    I stedet for mel kan man med stor fordel bruge fintmalet kokos (malet i en kaffekværn) og så bruge 2 spsk. sukrin i stedet for 4 spsk. sukker, så er den ganske ufarlig, og den smager fantastisk.

    Svar
    • 45. hwickmann  |  31. december 2012 kl. 06:08

      Det var da et godt tip 🙂
      Det må prøves en dag, tak 🙂

      Svar
  • 46. Annika  |  8. januar 2013 kl. 16:38

    Lækkert og nemt 🙂 super hyggelig aftenkaffe kage med ens søn 🙂 den skal snart prøves igen 🙂

    Svar
  • 47. anne-Katrine  |  17. januar 2013 kl. 17:29

    Jeg ved ikke om dette for nogen kan være du dumt spørgsmål.. :$
    Men hvordan ved man at ens krus kan tåle microovn?

    Svar
    • 48. hwickmann  |  18. januar 2013 kl. 05:59

      Jeg tror egentlig at de fleste krus der er rimelige tykke i det, kan tåle microovn.

      Svar
      • 49. anne-Katrine  |  18. januar 2013 kl. 06:52

        Så må jeg bare krydse finger. 😉 tak

    • 50. Brian Lund  |  16. marts 2013 kl. 08:10

      Jeg havde i lang tid ingen el-keddel, så jeg har altid varmet vand til te i mikro-ovnen, i kruset, 2 minutter, færdig! Så længe det er lavet af porcelæn tror jeg ikke der kan ske noget ved det.

      Svar
    • 51. Lars  |  6. juni 2013 kl. 13:55

      Så længe der ikke er metal i hverken krus eller glasur, så kan det sagtens tåle microovn. i glasur kan det være ldit svært at finde, så er du i tvivl, så prøv at hælde lidt vand i kruset og sætte det i microen, tænd og hold øje. Hvis der kommer så meget som én eneste gnist derinde, så sluk LIGE MED DET SAMME, og så skal du ikke bruge det krus i microen en anden gang…
      Og lad være med at prøve det med dine fineste krus. Der kan komme sorte mærker som man ikke kan vaske af hvis der er jern i glasuren!

      Svar
  • 52. Terminstråd - MARTS 2013 vol 2. - Side 667  |  12. marts 2013 kl. 17:49

    […] hvad jeg fandt i en blog: Chokoladekage på 5 min. | Vild med MAD! April 2013 7. august 2010 Svar med […]

    Svar
  • 53. Brian Lund  |  16. marts 2013 kl. 08:08

    3 minutter passede perfekt til min mikro-ovn – men 2 spsk kakao er for lidt til min smag, hvis jeg laver den igen tror jeg at jeg prøver med 3..!

    Tror også jeg vil prøve med lidt mindre bagepulver, der kom vist en anelse for meget i (måske lidt mere end ½ tsk)!

    Portionen er nok til 2 personer, så jeg sprang lige et måltid over da jeg jo var “nødt til” at spise hele kagen, helt alene! 😉
    Jeg lavede den i et stort glas i stedet for et krus, så det var ikke meget der rendte over, kun lidt ned af siderne, men ikke hele vejen ned. Men den stak dog stadigvæk en 3-4 cm op over toppen af glasset!

    Svar
  • 54. Emilie Sofie Johannsen  |  22. april 2013 kl. 13:58

    Det virker helt fint, men det smager forfærdeligt! 😦

    Svar
    • 55. hwickmann  |  22. juli 2014 kl. 12:18

      Måske du har gjort noget forkert? Jeg har kun succes med det 🙂

      Svar
  • 56. Christep HA  |  23. april 2013 kl. 10:03

    Kan man tilfældigvis måske.. måske uhm.. Bruge noget af det pulver man bruger til varm kakao istedet? Fordi altså, vi har intet andet.

    Svar
    • 57. hwickmann  |  22. juli 2014 kl. 12:18

      Det bliver vidst ikke ligeså godt. Mener at andre har prøvet. Hvis du gør, så meld endelig tilbage 🙂

      Svar
  • 58. Nina  |  23. april 2013 kl. 18:53

    Wow, har lige prøvet denne opskrift, og den er let og overraskende god 🙂 Min krop kommer til at hade mig 😉

    Svar
  • 59. Chokoladekage på 5 minutter?  |  15. juni 2013 kl. 12:10

    […] Så skal du tjekke denne blog. […]

    Svar
  • 60. Ugens instagrams uge 25 - Aarhus tøsen  |  23. juni 2013 kl. 14:39

    […] Højdepunkterne fra disse sidste uger må siges at være det skønne skønne vejr, som afspejler sig i mange af billederne, kaffe (as usual), hygge, kage, is, brunch med Ditte og med mor, frokost pizza på kontoret med Charlotte og selvfølgelig min nye gode ven kop kagen ♥ […]

    Svar
  • 61. Anna  |  24. juni 2013 kl. 11:16

    Prøver den i ovnen og havde intet sukker så nu ser vi hvad der sker ;D

    Svar
  • 62. ukaleq  |  17. juli 2013 kl. 12:20

    Man kan også komme banan i. Det er mums!

    Svar
  • 63. someone  |  5. august 2013 kl. 19:25

    Den ser super lækker ud 🙂
    kan man godt lave den i glas krus? 🙂

    Svar
    • 64. hwickmann  |  22. juli 2014 kl. 12:20

      Ja, de tykke glad fra f.eks. IKEA kan vidst godt bruges 🙂

      Svar
  • 65. Marlene  |  9. september 2013 kl. 13:03

    Har givet den 5stjerner.
    Øj den er god kan klart anbefales.

    Svar
  • 66. Mathilde Vestergaard  |  3. oktober 2013 kl. 13:02

    Jeg putter en masse lækre og sunde brombær og nødder i, også kokosmel og tørret abrikoser. Det gør kagen vildt lækker og frisker dejligt op. Jeg glemmer også gerne at putte helt så meget sukker i, som der står 🙂

    Svar
  • 67. Silke Mikkelsen  |  13. november 2013 kl. 17:45

    Elsker elsker den;) Love til alle

    Svar
  • 68. Thea  |  20. november 2013 kl. 12:38

    God kage, let at lave, dog en lidt spøjs konsistens.

    Svar
  • 69. Marie Lund  |  29. december 2013 kl. 13:54

    Lige et spørgsmål; hvordan ved man om sin kop kan tåle mikrobølgeovnen?

    Svar
    • 70. hwickmann  |  22. juli 2014 kl. 12:13

      Gå efter en der er god tyk i det.. Men jeg ved det faktisk ikke. Det skal kunne tåle hurtigt varme.
      En alm. tynd glasskål, kan f.eks. ikke så godt tåle micro.. det ved jeg af erfaring 🙂

      Svar
  • 71. Lchf kage i mikroovn | Mønneberg  |  18. januar 2014 kl. 17:54

    […] ikke lchf opskrift kan findes her og den lchf opskrift kan findes […]

    Svar
  • 72. Nanna Tribini  |  24. januar 2014 kl. 06:51

    Kan man lave den kage i en ovn, eller ville det gå helt galt?

    Svar
    • 73. hwickmann  |  22. juli 2014 kl. 12:12

      Det kan man ikke nej. Ikke på samme tid ihvertfald.

      Svar
  • 74. Wup10  |  28. januar 2014 kl. 15:15

    Ja så røg den altså også igennem køkkenet her.
    Lavede den som skrevet med en lille smule mere cacao pulver og tsk spids ekstra vanilie, den blev fyldt i en porcelæns morgenmad’s skål ca halvt fyldt og sat ind i 2½ min på 800W
    Bagte fint op til lige under kanten og blev vendt ud på en tilsvarende tallerken med det samme, den var lækker og er snart på programmet igen. jeg kan KUN anbefale den til en hurtig lækkersulten stund og Creme fraise bliver indkøbt næste gang 🙂 TAK FOR TIPPET

    Svar
  • 75. luna  |  29. januar 2014 kl. 15:06

    lyder mega dumt fordi det er over 1 år siden men hvis jeg ikke har en mikroovn kan man bruge en almindelig?

    Svar
  • 77. Camilla johannsen  |  9. februar 2014 kl. 11:32

    Rigtig god og nem , gav min 2 minutter så var den perfekt!

    Svar
  • 78. Prut  |  25. februar 2014 kl. 20:13

    God

    Svar
  • 79. Mathilde  |  23. marts 2014 kl. 16:31

    Lavede den i dag sammen med min lillesøster og lillebror. Vi var alle enige om at den smagte fantastisk 🙂

    Svar
  • 80. Camilla  |  22. april 2014 kl. 13:53

    Smager fantastisk….men lugter af katte mad i mikro oven….;))

    Svar
  • 81. lolipop  |  20. maj 2014 kl. 11:29

    min chokoladekage skulle have 5 min i microovn, hvor den stadig ikke er helt færdig.

    Svar
  • 82. Sofie  |  17. juli 2014 kl. 17:53

    Den får en ekstra god smag med en lille klat nutella. Mums… :3

    Svar
  • 83. MENS KAFFEN BRYGGER CHOKOLADEKAGE | Delicioustaste  |  30. juli 2014 kl. 18:17

    […] Opskrift set her […]

    Svar
  • 84. Siw  |  19. august 2014 kl. 13:35

    Mmh… jeg prøvede at skifte kakaopulver ud med mel, så jeg kunne lave en drømmekage;) det blev rigtig godt! Så lavede jeg bare en “remonce” af: en lille sjat mælk, 10 g. smør, ca. 15 g. kokosmel og 25-30 g. brun farin:) MUMS!

    Svar
  • 85. Alberte  |  21. september 2014 kl. 10:08

    Kan man også lave den uden æg?
    Står nemlig her uden æg, og er lækkersulten efter en god chokolade kage😉

    Svar
    • 86. hwickmann  |  6. november 2014 kl. 06:50

      Det aner jeg faktisk ikke…

      Svar
  • 87. Emmi  |  5. november 2014 kl. 13:45

    Brændte på

    Svar
    • 88. hwickmann  |  6. november 2014 kl. 06:50

      Så er der nok rigtig meget fart på din microovn! 🙂

      Svar
  • 89. Emmi  |  5. november 2014 kl. 14:07

    Og i andet forsøg blev den helt snasket og blød og kagen flød over.

    Svar
    • 90. hwickmann  |  6. november 2014 kl. 06:51

      Og her brugte du nok en for lille kop. Den hæver ekstremt meget.

      Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Blog Stats

  • 446,990 hits

Indtast din e-mail, og følg denne blog- modtag samtidig e-mails når der er nyt på bloggen.

Slut dig til de 64, der følger denne blog


%d bloggers like this: