Saftig Chokoladekage med LÆKKER! Chokoladecreme

9. marts 2012 at 09:38 7 kommentarer


Holy Moly! Så er det d. 9. marts og både sygesikringskort og dåbsattest er enige.. I dag er det min fødselsdag 🙂 .. (Og ingen krise herfra, glæder mig stadig til at fylde rundt når den tid kommer-)

Men ingen fødselsdag uden kage- sådan foregår det i min verden.
Så fordi jeg er så heldig at have fødselsdag på en helt alm. arbejdsdag (dog er det fredag! Wee 🙂 ) Så står dagen på arbejde på min plads på Slusen, og jeg har bagt kage til mine kollegaer.

Fandt en opskrift på nettet for noget tid siden (kan selvfølgelig ikke huske hvor- men når det lysner i toppen, bliver det ført ind!) og den skulle afprøves.

Chokoladecremen er LÆKKER– den er fast opskrift i mit bage-univers, og den går fremragende til det meste bagværk. Har med succes lavet cupcakes med den på som frosting… Uhmm… Føj for den hvor er det godt!
Som en klog person engang har sagt til mig… Smager det godt, så feder det, og bør spyttes ud. Men det kommer ikke til at ske med denne chokoladecreme!
Jeg har ingen ord der dækker den smags oplevelse der fylder hele kroppen både med endorfiner og angsten for at “Nu har man taget mindst 2 kg. på af den her bid.. Den smager HIMMELSK!

Opskrift på Chokoladekagen;
5 æg
500 g rørsukker
120 g hvedemel
100 g kakaopulver
250 g usaltet smør
100 g mørk chokolade 70 %, groft hakket

Pisk æg og sukker sammen med en røremaskine til en luftig masse.
Smelt smørret og lad det afkøle let. (Jeg smed det i microen i en 15 – 20 sek. )
Bland hvedemel og kakao i en anden skål og bland det så i æggemassen sammen med smørret. Bland den hakkede chokolade i.
Smør et fad og hæld dejen i – du skal bruge et fad på ca. 20 x30 cm– og bag kagen ved 170 grader i ca. 35 minutter. Kagen skal være godt svampet og fugtig.
(Jeg valgte at bage kagen i springform, det forlænger altså bagetiden en del… da de 35 min. var gået, var kagen stadig flydende i midten.)

Opskrift på den lækreste chokoladecreme/frosting;
250 g flormelis
70 g blødt smør
40 g god kakaopulver
200 g flødeost, for guds skyld  ikke light!! Philadelphia er god 🙂

Rør frostingen godt sammen og smør den på kagen, når denne er afkølet.
Jeg plejer at give smøret ca. 10 sek. i microen, for at gøre det lidt blødt.
Tage  philadelphia og røre sammen med kakao, tilsætte smøret, og derefter flormelis.
Og så ellers bare røre røre og røre… 🙂

Reklamer

Entry filed under: Kager, Mad og opskrifter. Tags: , , , , , , .

Edderkop-pasta! Hindbærsnitter

7 kommentarer Add your own

  • 1. mariamiss6  |  18. april 2012 kl. 08:20

    ‘uh, når der er philadelphia i cremenm, så KAN det kun blive godt.. Og jeg er enig, light produkter i diverse bagværk sucks, og giver i øvrigt også ofte kvaler med at få tingene rørt ordentligt sammen, er min erfarng…

    Svar
    • 2. hwickmann  |  18. april 2012 kl. 12:18

      Helt enig! Light produkter skal man holde sig fra… ihvert fald i bage-situationer!

      Svar
      • 3. mariamiss6  |  20. april 2012 kl. 13:34

        🙂

  • 4. Maria Helena Jensen  |  9. september 2013 kl. 08:22

    Hejsa. Lyder lækkert. Vil man kunne sætte diverse fondant-figurer i denne creme evt? Undskyld men er fondant jomfru 😉

    Svar
    • 5. hwickmann  |  22. juli 2014 kl. 12:24

      Der må jeg være svar skyldig… Det er vidst noget med at fondant smelter ved berøring af… […] kan ikke huske det… 🙂 Ikke meget hjælp. Desværre.

      Svar
  • 6. Jeanette  |  5. marts 2014 kl. 17:40

    Kan jeg bage kagen dagen før, samt smøre frostingen på dagen før også?? 🙂

    Svar
    • 7. hwickmann  |  22. juli 2014 kl. 12:08

      Jeg ville smørre frosting på på selve dagen, men tænker godt at det kan gøres dagen i forvejen uden problemer 🙂

      Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Blog Stats

  • 446,990 hits

Indtast din e-mail, og følg denne blog- modtag samtidig e-mails når der er nyt på bloggen.

Slut dig til de 64, der følger denne blog


%d bloggers like this: